Zamieszczone przez lempart
Ma ktoś już O3 model 2014?
Zwiń
X
-
Sugerujesz, zeby tego wynalazku nie zamawiac?Zamieszczone przez ketivvcałe szczęście bo jak zacznie się tłuc to będzie tylko hałas we wnętrzu a ASO będzie utrzymywało, że jest bezobsługowy i nic się na to nie poradziZamieszczone przez Octavianosdach panoramiczny jest wycofany do odwołania w PL
Komentarz
-
-
Nie wiem, jak to wygląda w Octavii, ale przecież auta ze szklanym dachem już dawno są produkowane i szczerze mówiąc nie słyszałem jeszcze, żeby coś się z tym działo. Osobiście od 10 lat jeżdżę 307 SW właśnie ze szklanym dachem i nie miałem z nim żadnych problemów...Zamieszczone przez lempartSugerujesz, zeby tego wynalazku nie zamawiac?Zamieszczone przez ketivvcałe szczęście bo jak zacznie się tłuc to będzie tylko hałas we wnętrzu a ASO będzie utrzymywało, że jest bezobsługowy i nic się na to nie poradziZamieszczone przez Octavianosdach panoramiczny jest wycofany do odwołania w PL
PzdrPzdr, Fredy
Silnik w mojej O3 smaruje olej
Komentarz
-
-
panoramicznym otwieranym czy wklejonym na stałe ?Zamieszczone przez Fredy.PWOsobiście od 10 lat jeżdżę 307 SW właśnie ze szklanym dachem i nie miałem z nim żadnych problemów...
bo o ile się nie mylę to jest to wklejony na stale dach szklany a nie okno dachowe otwierające 50% powierzchni dachu jak w Skodzie Yeti, Superb combi czy OIII combi
ja mam ten dach w Yeti i w Skodzie bym w życiu tego więcej nie zamówił bo to się tłucze od początku (piski uszczelek to osobna sprawa) a ASO zostawiło mnie z problemem
fajny bajer jak się otworzy przez 20 - 30 dni w roku reszta to udręka na byle nierówności na drodze
jak się chce mieć ciszę w aucie to albo bez dachu otwieranego albo wklejana na stałe panorama
doposażanie Skody w bajery to wyrzucanie pieniędzy w błoto - taka moja prywatna opinia
Komentarz
-
-
ketivv, rozumiem, ze mowisz glownie o jezdzie na nierownosciach. A jak sie sprawa ma, gdy smigasz po autostradzie -- czy szum powietrza np. jest bardziej slyszalny przez panorame?
Dzieki za opinie
Widze, ze jestes na prawde "anty" Skoda jesli chodzi o "bajery" kupowane do tej marki. Ciekawi mnie na ile faktycznie lepiej jest taka panorama zrobiona np. w Audi A4 (jesli lepiej).
Komentarz
-
-
jak śmigam po autostradzie to Yeti było (częściowo jest) tak głośne w środku, że nie ma większej różnicy czy jadę z zamkniętym czy uchylonym dachem, więc powiem tak w Yeti na autostradzie dach panoramiczny to nie jest problemZamieszczone przez lempartketivv, rozumiem, ze mowisz glownie o jezdzie na nierownosciach. A jak sie sprawa ma, gdy smigasz po autostradzie -- czy szum powietrza np. jest bardziej slyszalny przez panorame?
Skoda to ogólnie głośne auta na autostradach
sądzę, że problem jest ten sam lub podobny, nadzieja tylko w tym, że ASO poprawia to w ramach gwarancji a nie ucieka od problemuZamieszczone przez lempartCiekawi mnie na ile faktycznie lepiej jest taka panorama zrobiona np. w Audi A4 (jesli lepiej)
w Subaru Forester jest tez duże okno dachowe, po odsunięciu "rolety" wygląda nieciekawie goła blacha ale nic ale to nic nie trzeszczy skrzypi itp.
pewnym problemem w dachu panoramicznym w Skodzie Yeti jest twardość zawieszenia
auto jest bardzo twarde praktycznie nie wybiera nierówności stąd może "delikatne" elementy mechaniczne szybko dają o sobie znać
Komentarz
-
-
nieotwierany - wlejony na stałe - ma znajoma w Range Roverze Evoque zazwyczaj jeździ z zasłoniętym bo słonce daje się we znaki, ale jak jest pochmurno to zdecydowanie rozświetla auto
w aucie do szybkiej jazdy w życiu bym tego nie brał bo to ciężar umieszczony wysoko ;-)
ale kombi takie jak OIII na 100% dostanie uroku we wnętrzu w pochmurne dni po odsunięciu rolety, natomiast cały bajer to górska czy leśna droga i otwarcie go w całości ja momentalnie wtedy zapominam, że przez resztę roku to mi rzęzi nad głową :-)
do tego jak będziesz miał czujnik deszczu to w letni dzień zostawiasz sobie auto na parkingu z uchylonym dachem, wnętrze się spokojnie wietrzy a parę kropel deszczu momentalnie go zamyka
uwaga w zimie - śnieg o ile nie rozpuści się na szybie nie uruchomi zamknięcia, jest gdzieś filmik na YT jak komuś nasypało śniegu przez uchylone okno dachowe
auto ma prawie 3 lata, nie przecieka, otwiera się i zamyka raczej bez problemów
czasami słyszę jak odwodnieniami spływa woda ;-)
zdecydowanie tak - jeśli już się na te "skodowskie paści" zdecydowałeś to możesz zaryzykowaćZamieszczone przez lempartCiebie milym dodatkiem do samochodu?
ASO jak się postara to znajdzie akcje serwisową na naprawę tego okna dachowego, wiedza o tym ale bez "protekcji" nawet nie przyjmowali zgłoszenia tylko odsyłali z kwitkiem element bezobsługowy - więc jakby co to cisnąć "drani" (choć wypadało by powiedzieć inaczej, "znajomości" otwierają drogę do napraw gwarancyjnych w związku z tym Skoda dla mnie jest całkiem przegrana)
Komentarz
-
-
Dlatego na samym początku zastrzegłem, że nie wiem jak to jest w Octavii...Zamieszczone przez ketivvpanoramicznym otwieranym czy wklejonym na stałe ?Zamieszczone przez Fredy.PWOsobiście od 10 lat jeżdżę 307 SW właśnie ze szklanym dachem i nie miałem z nim żadnych problemów...
a w Peugeocie jest stały dach szklany z możliwością zasłonięcia go roletą...
PzdrPzdr, Fredy
Silnik w mojej O3 smaruje olej
Komentarz
-
-
Nikt nie zwrócił uwagi, że panoramiczny dach zawsze obniża wysokość wnętrza auta. Mechanizm otwierania i roleta muszą się gdzieś zmieścić.
Latem, przy niższych prędkościach jedzie się przyjemniej.
Widziałem kilka otwieranych dachów. Ze wszystkimi były jakieś problemy. Ciekna rzadko, skrzypią i zacinają się często.
Komentarz
-
-
nie ma tragedii, aż to z ciekawości pomierzę jutroZamieszczone przez elektrykprostyNikt nie zwrócił uwagi, że panoramiczny dach zawsze obniża wysokość wnętrza auta
moim zdaniem nie obniża a jest tego miejsca nawet więcej
[ Dodano: Wto 22 Paź, 13 09:50 ]
Mea culpa, zwracam honor pomiary okazały się bezlitosne 3,5 cm niżej jest w Yeti z oknem dachowym (mierzyłem do wysokości materiału rozwiniętej rolety)Zamieszczone przez elektrykprostyNikt nie zwrócił uwagi, że panoramiczny dach zawsze obniża wysokość wnętrza auta. Mechanizm otwierania i roleta muszą się gdzieś zmieścić.
Komentarz
-
Komentarz